Κουμκουάτ

 

Καλλιέργεια

Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά το είδος μαργαρίτα για τον καρπό του, που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, γίνεται γλυκό του κουταλιού και θαυμάσιο λικέρ. Ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και ο πολλαπλασιασμός αλλά και η καλλιέργειά του είναι ίδια όπως τα άλλα εσπεριδοειδή.

 

Χρήσεις του καρπού

Ο καρπός της είναι στρογγυλός ή ωοειδής ανάλογα με το είδος και έχει διάμετρο που φτάνει τα 4 εκατοστά. Το χρώμα του είναι πορτοκαλί ή πορτοκαλοκίτρινο και η φλούδα του καρπού είναι αρωματική και έχει γλυκιά γεύση. Η σάρκα του καρπού δεν είναι ιδιαίτερα χυμώδης και η γεύση της είναι λίγο όξινη και γλυκιά. Τρώγεται νωπός, σε κονσέρβες αλλά κυρίως γίνεται γλυκό, μαρμελάδα, ζελέ. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος και αντέχει περισσότερο από όλα τα εσπεριδοειδή.

 

Ποικιλίες - Διαθεσιμότητα

Τα Κουμκουάτ είναι διαθέσιμα από Σεπτέμβριο έως Μάιο

Διαθέτουμε όλες τις ποικιλίες και δεχόμαστε προπαραγγελίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Υπηρεσία

Αναλαμβάνουμε την διαδικασία φύτευσης από τον αρχή μέχρι το τέλος

  • Σενιάρισμα
  • Γούβες
  • Φύτεμα
  • Παλούκια
  • Δέσιμο

Είμαστε μαζί σας όλη την διάρκεια της καλλιέργειας με συμβουλές και οδηγίες μέχρι την κερδοφορία σας

Εταιρεία

Φυτώρια Αλισσός
Φλίγκος Σπυρίδων

Σπυρίδων: 6975815924
Γραφείο: 6980532331

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εσπεριδοειδή

Οπωροφόρα