Καλλιέργεια
Καθώς είναι ευαίσθητη στο ψύχος, η περγαμοντιά καλλιεργείται κυρίως σε θερμά κλίματα.
Χρήσεις ως τρόφιμο
Το εσωτερικό του καρπού του περγαμόντου δεν τρώγεται ωμό, όμως γίνεται γλυκό του κουταλιού και μαρμελάδα. Το ξύσμα του φλοιού χρησιμοποιείται ευρύτατα στη ζαχαροπλαστική. Το άρωμα του περγαμόντου είναι ξεχωριστό και έντονο και χρησιμοποιείται σε τεράστια ποικιλία τσαγιών, με διασημότερο το τσάι Earl Grey, καθώς και στα λουκούμια. Επίσης το περγαμόντο χρησιμοποιείται ως συστατικό σε κουλουράκια, σε σοκολάτες, στον χαλβά, σε φρουί γλασέ, σε αρωματισμένο γάλα (Χιώτικο γάλα), καθώς και σε σοκολάτα κουβερτούρα. Τέλος, το περγαμόντο χρησιμοποιείται περιορισμένα ως συστατικό και στη Μαγειρική, κυρίως ως συνοδευτικό κρέατος. Στην Άνδρο παρασκευάζεται και έχει ιδιαίτερη αξία το πράσινο, ολόκληρο περγαμόντο, όπως και καρουλάκι φλοιού περγαμόντο στο τέλος του χειμώνα.
Ποικιλίες - Διαθεσιμότητα
Τα Περγαμόντα είναι διαθέσιμα από Σεπτέμβριο έως Μάιο
Διαθέτουμε όλες τις ποικιλίες και δεχόμαστε προπαραγγελίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Υπηρεσία
Αναλαμβάνουμε την διαδικασία φύτευσης από τον αρχή μέχρι το τέλος
- Σενιάρισμα
- Γούβες
- Φύτεμα
- Παλούκια
- Δέσιμο
Είμαστε μαζί σας όλη την διάρκεια της καλλιέργειας με συμβουλές και οδηγίες μέχρι την κερδοφορία σας