Συκιά Δέντρο

Φυτό των Παραμεσόγειων χωρών και της Μέσης Ανατολής η Συκιά (Συκή η καρική, Συκή η κοινή) αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή καρποφόρα δέντρα με μεγάλη ιστορία στον Ελληνικό χώρο. Σε αυτό συνετέλεσαν η μεγάλη διατροφική αξία των σύκων και η σχετικά εύκολη καλλιέργειά της. Η συκιά είναι φυλλοβόλο δένδρο το οποίο ευδοκιμεί σε ποικίλους εδαφικούς τύπους και σε θερμά και δροσερά κλίματα, ενώ αντέχει και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η καλλιέργειά της γίνεται σε περιοχές με υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τα 1700 m. Καρποφορεί από τον 4ο με 5ο χρόνο έως τον 30ο-40ο. Τα σύκα καταναλώνονται νωπά ή ξηρά - ειδικά για τα αποξηραμένα υπάρχουν διάφορες παραδοσιακές συνταγές, που η καθεμιά παράγει και έναν ιδιαίτερο γευστικά τύπο αποξηραμένου καρπού. Οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες συκιάς είναι η Συκιά η Βασιλική (τα βασιλικά σύκα), η Συκιά η Άσπρη Πολύφορη και η Μαύρη Πολύφορη Συκιά.

Προσφέρεται σε τιμή που καθορίζεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προς διάθεση δένδρου, όπως είναι το μέγεθος της γλάστρας, το ύψος του, η ηλικία και το σχήμα. Επίσης διατίθενται μεγάλα δέντρα προς πώληση (και φύτευση) κατόπιν προσυνεννόησης. Σε κάθε περίπτωση, η αναγραφόμενη τιμή ή τιμές, είναι ενδεικτικές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΙΑ

ΦΥΛΛΩΜΑ: Φυλλοβόλο

ΥΨΟΣ: 5-9 m, ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 5-9 m

ΕΚΘΕΣΗ: Ήλιος

ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ: Από -7 έως -12 °C

ΟΤΙΣΜΑ: Κανονικό

ΕΔΑΦΟΣ: Μέσης Σύστασης

ΕΔΑΦΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ pH: Ουδέτερο (6,5 - 7,5)

ΚΑΡΠΟΙ: Πράσινοι, Πορφυροί

ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ: Ναι

Εταιρεία

Φυτώρια Αλισσός
Φλίγκος Αργύριος


Κινητο: 6980532331

Γραφείο: 6975815924

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εσπεριδοειδή

Οπωροφόρα